چای نوعی نوشیدنی دلپذیر و عمومی است که در اکثر مراسم ها مصرف می شود و اکثر کشورها آن را در وعده های غذایی مختلف خود استفاده می کنند. برگ های چای (Camellia sinensis) بر اساس درجه و دوره تخمیر شدن (اکسیداسیون) به چندین دسته (چای سیاه، چای سبز و غیره) تقسیم بندی می شود. طبق آمارهای اخیر، انگلستان و ایرلند جزء کشورهایی هستند که بیشتر به نوشیدن چای علاقه دارند و آن را زیاد مصرف می کنند. ( مصرف چای در ایرلند بیشتر از انگلستان است). اگر از افرادی که به تهیه چای و نوشیدن آن علاقه دارند بپرسید که مراحل طرز تهیه چای مطبوع چگونه است؟ هر کسی یک ایده ای دارد و مراحل طرز تهیه چای ممکن است برای همه یکسان نباشد. در این مقاله می خواهیم نکات و مراحل طرز تهیه چای دلپذیر و خوشمزه را به شما آموزش دهیم با دنیای نوشیدنی ها همراه باشید.
اولین مرحله طرز تهیه چای ، انتخاب نوع چای است که به آن علاقه دارید و می خواهید چای تان را با آن تهیه کنید. انتخاب نوع چای بستگی به سلیقه شما دارد که می توانید از چای های بسته بندی شده، گیاهی، میوه ای، طعم دار ، بدون طعم و غیره استفاده کنید.
بهتر است از برگ های گیاه چای استفاده کنید تا چای های کیسه ای . زیرا برگ های شکسته چای طبیعی، دارای خواص زیادی هستند ولی چای های کیسه ای به دلیل مواد نگه دارنده کمی غیر طبیعی تر هستند.
ابن مرحله یکی از مهمترین مراحل طرز تهیه چای محسوب می شود زیرا نکات زیادی دارد: نکته اول اینکه سعی کنید آبی که در کتری می ریزید حتما آب تازه سرد باشد. منظور از آب تازه این است که هر دفعه که قصد دارید آب کتری را جوش آورید، از آب باقیمانده قبلی و بجا مانده در کتری استفاده نکنید بلکه هر دفعه حتما آب کتری را تعویض کنید سپس جوش آورید. اگر از آب گرم یا قبلی کتری برای جوش آمدن استفاده کنید، سطح چای که در نهایت در فنجان می ریزید ممکن است روغنی بنظر برسد و اینکار برای سلامتی نیز ضرر دارد و طعم چای را بد می کند.
نکته دیگری که در این مرحله وجود دارد این است که آب کتری باید به حد جوش برسد نه ولرم یا نیمگرم باشد. منظور از جوش بودن این نیست که حتما به درجه ۱۰۰برسد؛ منظور این است که به ۸۲ درجه برسد. احتمالا این سوال برایتان پیش آمده که از کجا بفهمیم دمای کتری به ۸۲ درجه رسیده است؟ در جواب به این سوال باید بگوییم که هنگامیکه بیشترین صدا را از کتری می شنوید یعنی به این درجه رسیده و وقت آن رسیده که کتری را برای دو دقیقه خاموش کنید.
و نکته آخر، قبل از اینکه بخواهید چای را در قوری بریزید، ابتدا کمی این آب جوش را درون کتری ریخته و قوری را تکان دهید تا آب جوش اطراف قوری بچرخد سپس این آب را از قوری خارج کنید. زیرا با این کار جداره و محفظه های قوری کمی گرم می شود و چای زودتر و بهتر دم می آید.
برای هر نفر یک قاشق چای خوری چای به قوری اضافه کنید. (البته بستگی به نوع چای شما دارد) سپس آب جوش را به قوری اضافه کنید و به مدت ۵ الی ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم قراردهید تا چای خوب دم بیاید.
در این مرحله بهتر از صافی استفاده کنید؛ همچنین سعی کنید از فنجان های چینی استفاده کنید زیرا چای در این فنجان ها خوشمزه تر خواهد شد. یکی از سوال هایی که همیشه مطرح این است که بهتر است ابتدا چای را در فنجان بریزید یا ابتدا آب جوش را در فنجان بریزید؟ معمولا ابتدا چای و سپس آب جوش را در فنجان ها می ریزند. ولی در واقع بهتر است ابتدا داخل فنجان ها آب جوش بریزید (پر نکنید) سپس چای را بریزید تا رنگ چای به این صورت بهتر قابل تنظیم باشد.
جنس قوری تاثیر مستقیمی روی مطبوع شدن چای دارد. معمولا از قوری های چینی، فلزی، شیشه ای، سرامیکی استفاده می شود. هر جنس از این قوری ها مزایا و معایب مختلفی دارند که بسته به سلیقه و تجریه شما دارد که از کدام مورد برای تهیه چای خود استفاده نمایید.
شما چه کارهایی برای دم کردن یک چای دبش و عالی انجام می دهید که دوست دارید به دیگران بگویید تا آنها نیز از آن نکات استفاده کنند؟